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. Dubois, Of a word (esp. an adjective) or quality denoted by it: that admits of comparison or of qualification with respect to degree " (The Oxford English Dictionary online) A general definition is given in Dubois et al. which echoes that of the OED Les degrés de comparaison sont des indices affectés à un adjectif (ou un adverbe) qui représentent une qualité susceptible d'être plus ou moins élevée, plus ou moins intense 1994 : 98) Such comparison/degree markers ( " indices " ) may be unmarked as is the case with positive degree In fact, it equates with " the base form of the item " (adj. high, complex; adv. soon, comfortably) as opposed to inflectional or periphrastic comparison: " higher, highest; more complex, most complex; sooner, soonest; more comfortable, most comfortable " (Quirk et al. 1985: 458) In this use " the absolute " is synonymous with " positive " degree/grade, as already stated in Sapir's quotation above (1944: 95) It is independent of " the three types of comparison " described by Quirk et al. (1985: 458) in the following terms: " (a) to a higher degree; (b) to the same degree; (c) to a lower degree, Degree and grade are therefore associated with gradable words, pp.98-98, 1994.

. Le-degré-peut-Être-envisagé-en-lui-même, indépendamment de toute comparaison avec d'autres êtres ou objets (degré absolu) [?] On exprime le degré d'une qualité (adjectif) ou d'une modalité (adverbe) par le positif (qualité énoncée telle quelle), p.98

. Sert-d-'étalon, Des formes et des constructions spéciales expriment ces deux types d'évaluation lorsqu'ils sont appliqués aux propriétés dénotées par les adjectifs : ? Degrés d'intensité Dans La soupe est un peu, assez, très, trop chaude, la qualité exprimée par l'adjectif chaude est appréciée en elle-même et saisie à différents degrés d'intensité répartis sur une échelle : faible, p.moyenne (normale) ou élevée

L. Yvonne and . Degré-de-la, qualité dénotée par l'adjectif chaude est apprécié par comparaison avec d'autres éléments de référence : un autre aliment (le café) partageant la même propriété, une autre propriété (salée) attribuée au même élément, ou encore la même qualité (chaude) rapportée au même élément (la soupe)